Napelemek szolgáltatják majd az áramot az Apple Campusnak

Az Apple-nél kiemelt szerepet játszik a környezetvédelemAz Apple-nél kiemelt szerepet játszik a környezetvédelem, a termékeket is úgy tervezik meg, hogy amennyire csak lehetséges újrahasznosítható alkatrészből álljon össze. A legújabb hír szerint az épülő Apple Campust  napelemek fogják ellátni.

San Franciscóban a naposütéses órák száma 2950 óra egy évben (Budapesten ez 1928 óra), ami lehetővé teszi a napenergia hasznosítását. Az Apple élt a lehetőséggel és az épülő Apple Campus 2 teljes energiaellátását napelemekből tervezi kinyerni.

Tim Cook vezérigazgató bejelentése alapján a cég egy 1300 hektáras, 130 megawattos napelemfarmot épít Monterey-ben, ami a Campus, a Fermontban lévő adatközpont, a meglévő irodák, az összes kaliforniai Apple Store és 60000 lakás árammal való ellátását biztosítja majd.
Cook szerint:
 “Az Apple-nél tudjuk, hogy a klímaváltozás valós. Elmúlt már az az idő, hogy beszéljünk róla. Itt az idő, hogy cselekedjünk.”
Az építkezést 2016 végére fejezik be. Az Apple lesz az első azon cégek között, melyek működésükhöz napenergiát használnak fel. A cég esetén egyébként nem ez az első zöld beruházás, hiszen az Észak-Karolinában található adatközpontjuk energiaellátásánál is törekedtek a környezetbarát megoldásokra.


További érdekes híreink, cikkeink

Sikeresen átszelte a Csendes-óceánt a Solar Impulse 2

Átszelte a Csendes-óceánt, és helyi idő szerint péntek reggel megérkezett Hawaiira

Napelem és a kényelem

Hogyan legyen kényelmes, gazdaságos és tiszta a környezetünk

Napvitorlás, nem is olyan távoli az a jövő!

Mintha egy sci-fibe csöppennénk bele
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X