Napvitorlás, nem is olyan távoli az a jövő!

Mintha egy sci-fibe csöppennénk bele


Hozzunk létre hajókat és vitorlákkal támogassuk a mennyei éterben, és sok ember lesz aki nem fél az üres pusztaságtól.
 Johannes Kepler, 17. századi csillagász

A koncepció egy hatalmas, ultra-vékony vitorla kibontása az űrben, ami a napfényt hasznája szélként, hogy hajtógázmentesen közlekedjen. A lebegés és a felfedezés képessége, úgy tűnhet, mint valami cucc egy sci-fi filmből. Most, a NASA csapat fejlesztése " Egy az űrben műlködő, küldetéskész napvitorla bemutató " - vagy Napvitorlás demonstrátor a röviden. - ez kívánja bizonyítani az életképességét és értékét a technológiának az elkövetkező években.

Egy ipar gyártó vezetésével és többek között a Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal részvételével egy vákuum kamrában, a Plum Brook Facility Sandusky-ban, Ohio-ban két kísérletet is végeztek. NASA indított a Föld körüli pályán egy kísérleti darabot 2011 elején, hogy hitelesítse vitorla kieresztési módszereket.

2015-ben várható a következő indítás.


További érdekes híreink, cikkeink

Egy kis előrejelzés a világból

2014 egy "átmeneti év" volt, ahogy a jelentés nevezi

Elektromos buszt próbálnak Prágában

A helyi közlekedési vállalat egy SOR EBN 11 típusú környezetbarát buszt tesztel a cseh fővárosban. A próbaüzem július közepén kezdődik. jun25.3

Hawai még zöldebb, mint valaha!

2045-re teljes egészében zöld energiaforrásokból fedezné szükségleteit az USA 50. állama
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X