Elektromos buszt próbálnak Prágában

A helyi közlekedési vállalat egy SOR EBN 11 típusú környezetbarát buszt tesztel a cseh fővárosban. A próbaüzem július közepén kezdődik. jun25.3
A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) hosszú távú célkitűzései között egyértelműen szerepel a környezetbarát városi közlekedés széleskörű elterjedése. A közelmúltban már elvétve volt példa egy-egy kisebb elektromos busz tesztelésére, de ezek nem igazán voltak hosszú életűek. A SOR Libchavy buszgyár által gyártott SOR EBN 11 típusú autóbusz július közepén megkezdi próbaüzemét, egyelőre utasok nélkül. Az éles próbaüzem, pontosabban az utasokkal történő próbajáratok valószínűleg szeptemberben kezdődhetnek, ha addig minden a terveknek megfelelően történik.

A SOR EBN 11 típusú elektromos buszt először Hannoverben mutatták be, Csehországban először a 2014-es CzechBus kiállításon lehetett szemügyre venni a 11 méter hosszú villamos meghajtású, nulla emisszió kibocsátású városi autóbuszt. Konstrukcióját tekintve nagyban hasonlít a már régóta gyártott és üzembe helyezett 12 méter hosszú városi buszhoz. Az EBN 11 típus kéttengelyes, háromajtós, alacsonypadlós, légkondicionált, elektromos fűtőrendszerrel ellátott jármű. Motorja 120 kilowatt, akkumulátora 172 kilowatt teljesítményű, emellett a futásteljesítménye egy töltésre a forgalmi helyzetnek függvényében 120–150 kilométer.


További érdekes híreink, cikkeink

Hawai még zöldebb, mint valaha!

2045-re teljes egészében zöld energiaforrásokból fedezné szükségleteit az USA 50. állama

Napelemes Kórházak Újzélandon

Az egészség és a környezettudatosság együttese

A klímaváltozás kézzelfogható

Ezt világosan bizonyítják az adatok.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X