Hawai még zöldebb, mint valaha!

2045-re teljes egészében zöld energiaforrásokból fedezné szükségleteit az USA 50. állama
Példát mutat Hawaii az Egyesült Államok többi tagállama számára. Kormányzója ugyanis június 8-án törvénybe iktatta azt a kezdeményezést, amely szerint Hawaii 2045-re teljes egészében megújuló energiaforrásokból fedezné energiaszükségleteit. A szigetcsoport ezzel az Egyesült Államok első olyan állama, amely ilyen tervezetet fogadott el. Az új előirányzat nem csak természeti kincseinek megőrzésében, hanem gazdasága szempontjából is rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen nemrégiben Hawaii még 100 százalékban importfüggő régiónak számított energetikai szempontból.

jun24.1Az eddig érvényben lévő hivatalos célkitűzés a teljes energiaellátás 40 százalékában állapította meg a megújulókból származó energia kívánt szintjét, ezt emelte most 100 százalékra a House Bill 623. Ezzel Hawaii lett az Egyesült Államok első olyan állama, amely ilyen, 100 százalékra törekvő rendeletet fogadott el.

Az 50. állam már jelenleg is energiatermelése 21 százalékát megújuló energiaforrásokból állítja elő, azonban nemrégiben még 100 százalékban az importált fosszilis nyersanyagoktól függött Hawaii energiaellátása. Hawaii megújuló energiaforrás portfóliójában ma épp úgy szerepel a nap-, víz-szélenergia, mint a biomassza és a geotermikus energia kiaknázása.

A zöldenergiára való átállás a környezetvédelem szempontjából is óriási jelentőségű, nem utolsó sorban a turistaparadicsom természeti értékeinek megőrzése miatt. Azonban emellett komoly gazdasági előnyöket is kínál ez a reform, hiszen a megújuló energia termelése mára olcsóbb megoldást jelent a szigetcsoportnak a hagyományos, fosszilis energiahordozók beszerzésénél és feldolgozásánál. A megújuló energiára épülő infrastruktúra árai ráadásul folyamatos és drasztikus csökkenést mutatnak, ami stabil jövőt kínál a projektnek, szemben a konvencionális energiaszektor áringadozásaival.

Ennek nyomán az állam nem csak dollármilliókat fog tudni megspórolni évente, de kiszámíthatóbb energiaszámlákat és több munkahelyet is kínálhat lakossága számára az új energiaszektor kiépítésével.
További érdekes híreink, cikkeink

Napelemes Kórházak Újzélandon

Az egészség és a környezettudatosság együttese

A klímaváltozás kézzelfogható

Ezt világosan bizonyítják az adatok.

Szép lassan a kormány is belátja, vége a rezsicsökkentésnek

Az EU már többször kifogásolta a magyar intézkedéseket
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X