A klímaváltozás kézzelfogható

Ezt világosan bizonyítják az adatok.Áder János a 25 éves Közép- és Kelet-európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) ülésén hangsúlyozta: az itt dolgozó munkatársak, szakértők már 25 évvel ezelőtt felhívták a figyelmet a környezeti fenntarthatóság problémájára, és a következő években is következetesen megtették ezt.
 


A regionális központ eddigi 25 évét értékelve sok programot ki lehetne emelni. Ezek között említette azt a kutatást, amely a légszennyezésnek a gyermekkori légzőszervi betegségekkel való összefüggését taglalta, vagy amelyik azt vizsgálta, hogy a környezeti és biztonsági kockázatokat hogyan lehet regionális együttműködési lehetőségekké átfordítani.

A számos kutatás, tanulmány közül Áder János kiemelte azt az egyszerre nemzetközi, európai és magyar vizsgálatot, amit az Európai Unió is támogatott, s ami a Kárpát-régió klímaváltozását vizsgálta (CarpathCC Climate Change Framework Project). Ez a szomszédos országok közötti együttműködést is jól szimbolizálta – tette hozzá.

A projekt a következő 30-50 év távlatában 1-3 fokos átlagos hőmérsékletemelkedéssel számolva vizsgálta a változás környezeti, erdőgazdálkodási, növénytermesztési vagy a turizmusra gyakorolt hatásait, és javaslatokat fogalmazott meg a veszélyek elhárítására a földhasználat, a vízgazdálkodás és az erdőgazdálkodás területén – mondta. Közölte, hogy a projekt sikeresen zárult, és kedvező volt a nemzetközi fogadtatása, ami a folytatás lehetőségét is felveti. Reményét fejezte ki, hogy a folytatáshoz, ami még alaposabb kutatást eredményez, az unió is támogatást ad majd.

 

További érdekes híreink, cikkeink

Szép lassan a kormány is belátja, vége a rezsicsökkentésnek

Az EU már többször kifogásolta a magyar intézkedéseket

A tópart, ami durvább, mint Csernobil

1945-ben, amikor az amerikaiak ledobták az atombombát Hirosimára és Nagaszakira, Sztálin kiadta a parancsot: a Szovjetuniónak is szüksége van nukleáris fegyverre

Ausztrália vált

Ausztrália az energiaszükségletének fedezésében 2050-ig 100%-ban átállhatna az megújuló energiaforrások hasznosítására
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X