Saját áramfejlesztőket telepítenek

Saját áramfejlesztőket telepítenek, mert az állami támogatás miatt ez megéri nekik.


Saját áramfejlesztőket telepítenek, mert az állami támogatás miatt ez megéri nekik.
A Napi.hu írta meg a Wall Street Journal nyomán, hogy minden hatodik német cég saját erőforrásból fedezi energiaszükségletét. Ráadásul ezek a cégek egyre töben vannak: egy év alatt 16 százalékkal, másfélszeresére nőtt azoknak a német vállalatoknak a száma, amelyek maguk állítják elő a tevékenységük során felhasznált energiát. A Német Kereskedelmi Kamara szakértői szerint, nemcsak a nagyok, hanem a kis cégek is erre az útra lépnek. 
 
Ilyen például a Warwick GmbH is, amely elektromos basszusgitárokat gyárt a cseh határ közelében lévő bázisán. A termeléséhez szükséges áramot részben saját gázturbinájával, részben az üzemépületek tetején elhelyezett napelemekkel, részben a gitárgyártás fahulladékának elégetésével állítja elő. A 24 millió euró éves árbevételt elérő vállalkozás 3,7 millió eurót költött a beruházásra.
 
Mit kell tudni a német napenergia hasznosításról 5 pontban? 
 
Az önellátást a német kormány ösztönzi, mert a cégek meg tudják spórolni a zöld energiához való kötelező hozzájárulásukat, ha maguk is zöld energiát használnak. A német rendszerben az energiaszolgáltatóktól vásárolt elektromos energia árát 22 százalékkal drágítja a zöldenergia terjedését segítő úgynevezett fed-in tarifa, amely szétosztja a fogyasztók között az alternatív energiával kapcsolatos beruházások pluszköltségét. Ezt tudják megspórolni a cégek, ha saját zöld áramfejlesztőket telepítenek.
 
Ha Németországban egy cég úgy dönt, hogy saját maga állítja elő az energiát, az államtól kétféle, igen jelentős támogatást kap. A cég kaphat energiahatékonysági, illetve zöldenergia-támogatást is. Összességében e két elemnek köszönhetően 50 százalékkal csökkenthetik energiaköltségeiket - állítja Michael Salcher, a KPMG tanácsadó cég szakértője.
 
A céges áramfejlesztés viszonylag nagy beruházást igényel, és az üzemeltetés egy kis cégnél is pénzbe kerül. A német kormány még jobban akarja ösztönözni ezt az irányt, ezért azt tervezik, hogy nekik is ki kellene fizetniük a fed-in tarifa egy részét, viszont megemelnék a zöldenergia felhasználásának támogatási plafonját. Ez azt jelenti, hogy azok a cégek jöhetnek ki jól a változtatásból, amelyek főként alternatív energiaforrások felhasználására (napelem, pellett, stb.) építik saját rendszerüket.
 
forrás: HGV
További érdekes híreink, cikkeink

Három kereskedő miatt drágább az áram

Furcsa eredményt hozott az MVM Partner március 5-i aukciója:

Az európai modulgyártók lehetséges túlélése

A Fraunhofer ISE kifejlesztett egy konceptet, amelyben a multi-gigawatt méretű európai napelemgyártás lehetne a megoldás.

Stratégiai partneri megállapodást kötött az NGM és az energia platform a megújuló energia részarányának növelésére

A gazdaságnak nem közömbös, hogy milyen forrásból származó energiát használ, a tárca célja, hogy a megújuló energia nagyobb szerephez jusson.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X