Egy német építész megoldaná a napelemek hatásfok növelését

"több szuflát présel ki a napból"Egy német építész Andre Broessel úgy gondolja, hogy ő olyan megoldás talált, amely "több szuflát présel ki a napból", még a gyenge fényviszonyos régiókban, az éjszakai órákban is . Cége a Rawlemon, létrehozott egy gömb nap áramfejlesztő prototípust, úgynevezett beta.ray-t. Az ő technológiája egyesíti a gömbi geometria elvét egy kettős nyomkövető rendszer  tengellyel, amely lehetővé teszi a hozam duplázását a hagyományos napelem sokkal kisebb felületén. A futurisztikus design teljesen alkalmas a forgásra és a dőlésre az épületek falain, és bárhol a hozzáfér az éghez. Lehet használni, mint egy elektromos autó töltőállomást is akár.

"A beta.ray egy hibrid kollektor, mellyel elő lehet állítani a napi villamos energiát és a hőenergiát egyidejűleg. Miközben csökkenti a szilícium-sejtes területet 25%-al. Az egyenértékű teljesítmény segítségével a mi ultra átviteli Ball Lens pont fókuszálónk, müködés közben hatékonyságának szintjét közel 57%-al növeli hibrid üzemmódban. Éjjel a Ball Lens képes átalakulni egy nagy teljesítményű lámpává így világítja meg a helyét, egyszerűen egy pár LED segítségével. Az állomásnak terveztek off grid feltételeket, valamint azt, hogy akár kiegészítse az épületek villamosenergia-fogyasztását és a fűtését, a forró vízzel. "


Éjszaka:

További érdekes híreink, cikkeink

Nem lesz olcsóbb a gáz

Az állami ENKSZ-nek nincsenek profitcéljai, árat csökkenteni mégsem fognak.

Négy ország, ahol imádják a napenergiát

Szinte minden nap új rekord születik a napenergia-szektorban, a technológia folyamatos fejlődése, az alacsony beruházási költségeknek és az állam támogatásának köszönhetően, egyre több piacon válik vezető szegmensé a hagyományos erőművekkel szemben.

Miközben a világban valóságos napelemes forradalom zajlik

Két nappal ezelőtt az amerikai Tesla bemutatta új akkumulátorát a világnak, amellyel tényleg forradalmasíthatja a napenergiaipart.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X