Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma

Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített teljesítőképessége az elmúlt években

  
Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma

Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített teljesítőképessége az elmúlt években – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)

A közlemény szerint összes teljesítőképességük 0,51 megawatt (MW) volt 2008 végén, ami 2014 végére meghaladta a 69 megawattot. A beépített teljesítőképesség döntő hányada, 98,62 százaléka napelem – derül ki a hivatal legfrissebb statisztikai dokumentumából.

A háztartási méretű naperőművek összes teljesítőképessége 2012-ben megnégyszereződött az előző évihez képest, 2013-ban és 2014-ben pedig megduplázódott, beépített teljesítőképességük a tavalyi év végén 68,13 MW volt.

Tavaly 8829 háztartási méretű naperőmű volt, ami 82 százalékkal több az előző évinél.

A háztartási méretű kiserőművek olyan kisfeszültségű – 1 kilovoltnál (kV) nem nagyobb feszültségű – hálózatra csatlakozó erőművek, amelyek csatlakozási teljesítménye egy csatlakozási ponton nem haladja meg az 50 kilovoltampert (kVA). Ezek általában legfeljebb 50 kilowatt (kW) beépített teljesítőképességű kiserőművek – közölték.

 

További érdekes híreink, cikkeink

Tíz másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában

A világ leggyorsabban feltölthető akkumulátorával felszerelt buszt mutattak be csütörtökön Kelet-Kínában, ahonnan a járművet európai exportra is szánják.

A világ legkisebb számítógépe

Meg fog lepődni, hogy mennyire kicsi is valójában. A Michigani Egyetem kutatói egy akkora számítógépet készítettek, amelyik kisebb, mint egy rizsszem.

Épületenergetikai szakmai képzések

Épületenergetikai szakmai képzések indulnak Budapesten és Tégláson. A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a legújabb technikákat, módszereket, és nem utolsó sorban a megújuló energiák modern alkalmazását.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X