Tíz másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában

A világ leggyorsabban feltölthető akkumulátorával felszerelt buszt mutattak be csütörtökön Kelet-Kínában, ahonnan a járművet európai exportra is szánják.


Tíz másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában

A világ leggyorsabban feltölthető akkumulátorával felszerelt buszt mutattak be csütörtökön Kelet-Kínában, ahonnan a járművet európai exportra is szánják.

A buszokat a szupergyors vonatokat gyártó kínai China Southern Locomotive & Rolling Stock Industry Corporation (CSR) vállalat egy leányágazata, a Zhuzhou Electric Locomotive jegyzi. A járművek akkumulátora minden bel- és külföldi versenytársánál gyorsabban, mindössze átlagosan tíz másodperc alatt töltődik újra, egy-egy töltés legalább öt kilométer megtételét teszi lehetővé – ismertette a cég a buszok sajátosságait.

A  töltés így akár az utasok felszállásának ideje alatt megoldható – így a vállalat. Az elektromos közlekedési eszközök emellett hagyományos társaiknál 30-50 százalékkal kevesebb energiát is fogyasztanak, forgalomból való kivonásuk után csaknem teljes egészében újrahasznosíthatók.

A buszok élettartama 12 év, még szélsőséges időjárási körülmények között is – hangzott el a csütörtöki bemutatón.     A járművek iránt komoly kereslet mutatkozik Kínában, a cég rögtön a bemutatót követően csaknem másfélezer megrendelést kapott. A CSR ugyanakkor külföldre is exportálná a gyorstöltésű elektromos buszt, a vállalat szerint kiváló célpiac lehet például Közép- és Kelet-Európa, ahol az a több évtizede használatban lévő járműparkok cseréjénél lehetne alternatív megoldás.További érdekes híreink, cikkeink

A világ legkisebb számítógépe

Meg fog lepődni, hogy mennyire kicsi is valójában. A Michigani Egyetem kutatói egy akkora számítógépet készítettek, amelyik kisebb, mint egy rizsszem.

Épületenergetikai szakmai képzések

Épületenergetikai szakmai képzések indulnak Budapesten és Tégláson. A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a legújabb technikákat, módszereket, és nem utolsó sorban a megújuló energiák modern alkalmazását.

Vízvezetékkel az áramtermelésért

Lucid Energy nevű amerikai cég egy olyan megoldást talált ki, ami az áram termelése mellett, számos új lehetőséget tartogathat még a jövőben. Áramtermelés a vízvezetékekben!
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X