AZ ÖT PERC ALATT FELTÖLTHETŐ ELEKTROMOS AUTÓ

Egy cég azt ígéri, hogy a jövőben, akár 5 perc alatt fel lehet tölteni egy elektromos autót. Ha ez igaz, akkor új dimenzió nyílik a megújuló energia világában. Teljesen felgyorsulhat az eddig kínosan lassú feltöltés folyamata.

 
Egy izraeli cég a Consumer Electronics Show-n (CES) komoly bejelentést tett: már jövőre bemutatja az öt perc alatt feltölthető villanyautóját. Az állításukat pedig az támasztja alá, hogy idén a fél perc alatt tölthető telefonjukat mutatták be.

A Storedot konkrétan mobiltelefonok számára fejlesztette ki az új akkutechnológiát: a nanotechnológiás telepek egy okostelefon esetében, 30 másodperc szükséges.  Most ezt a megoldást alkalmazzák, elektromos autóknál is, amelyeknek pár percre lehet szüksége a töltéshez. A telefonok akkumulátor-problémája már jó ideje foglalkoztatja sok nagy cég kutatóit, azonban a StoreDot akkumulátorával más a helyzet,  mivel nem laboratóriumi tudósok állnak mögötte, hanem egy cég. 

A Storedot befektetői között jelen van egy kínai telefongyártó is, ez pedig nagyon jó hatással van a fejlesztésekre, mert feltett szándékuk, hogy megelőzzék a konkurenciát.

A StoreDot alapító-elnök, Doron Myersdorfot idéző Reuters szerint a nanopontos akkumulátor most még túl nagy ahhoz, hogy telefonokba szereljék, de várhatóan 2016-ra már megjelennek azok a mobilok, melyeket 30 másodperc alatt, egész napra fel lehet majd tölteni.

Myersdorf megígérte azt is, hogy a hasonló elven működő villanyautó prototípusát a jövő évi CES-en mutatnák be.
További érdekes híreink, cikkeink

Vác lett a hazai 2015. évi Föld Órája Fővárosa

Minden eddiginél több, 172 ország csatlakozott idén a Föld Órájához! A világ 1.400 pontján hunytak ki a fények helyi idő szerint szombat este 20:30-kor. Magyarországon is ünnepelték a tettek erejét, amellyel együtt változtathatunk az éghajlatváltozáson!

Kína a világűrben akar napenergiát gyűjteni

Kína újabb hatalmas dobásra készül: egy gigantikus napelemes erőművet szeretnének Föld körüli pályára állítani. Kína a jövőben már nem csak a földfelszínen, hanem az űrben is terjeszkedik, a megújuló energiák kiaknázásáért.

Solar Impulse 2 vs. indiai bürokrácia

Az indiai bürokrácia lassította le a Solar Impulse 2 napelemes repülőt. A lassú indiai ügyintézés miatt kellett három napot kényszerpihenőn lennie a pilótáknak, és a gépnek.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X