Solar Impulse 2 vs. indiai bürokrácia

Az indiai bürokrácia lassította le a Solar Impulse 2 napelemes repülőt. A lassú indiai ügyintézés miatt kellett három napot kényszerpihenőn lennie a pilótáknak, és a gépnek.


Meggyűlt a baja a svájci pilótáknak az indiai bürokráciával. Három napot vettek el tőlük a lassuságukkal. Biztosan nagyon mérgesek most Bertrand Piccard és André Borschberg, hogy nem a tervezett időpontban folytathatják küldetésüket.
 
Késéssel indult tovább útjának harmadik szakaszára az indiai Ahmadábádból. De nem technikai okok miatt, kellett várakoznia, hanem kizárólag az indiai bürokrácia lassúsága miatt. 

A 17 248 napcella borította repülőgép tegnap, helyi idő szerint 7:00-kor szállt fel a Gudzsarát állambeli nagyvárosból, pedig az eredeti tervek szerint három napja vasárnap indult volna tovább a hinduk szent városába, a Gangesz folyó partján fekvő Váránásziba. Az India fölötti több mint 1000 kilométeres utat várhatóan 15 óra alatt teszi meg a forradalmi légi jármű, amelynek egyszemélyes pilótafülkéjében most André Borschberg társpilóta irányítja a gépet.
Az indulás előtt Bertrand Piccard, a másik pilóta arra panaszkodott, hogy a nagyon lassú ügyintézés akadályozza a továbbindulást. "Öt napja próbáljuk beszerezni a szükséges papírokat és pecséteket, de a válasz mindig csak az, hogy majd holnap" - mondta.
 
A 72 méter szárnyfesztávolságú, de "pihekönnyű" repülőgép 12 szakaszban, öt hónap alatt akarja megkerülni a Földet egy csepp hagyományos üzemanyag nélkül, hirdetve a környezetbarát és megújuló energiaforrások előnyeit. A két svájci pilóta, a köztes állomásokon a megújuló energiaforrásokról és a fenntartható fejlődésről tartanak előadásokat. Az indiai Váránásziba tervezett rövid tartózkodás után Mianmarba (Burma) indul tovább a napelemes repülőgép. 
További érdekes híreink, cikkeink

Elindult útjára a napelemes repülőgép

Elindult történelmi útjára a Solar Impuls névre keresztelt napelemes repülőgép. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy csak is a Nap energiáját felhasználva kerülik meg vele a Földet.

Costa Rica az új rekorder a megújuló energia versenyében

Ritkán kapunk hírt közép-amerikai országokból, de most itt van egy igazán jó fejlemény: Costa Rica idén, csak megújuló energiából fedezte energiaszükségletét.

Már van okos virág is!

Egyszerű energiatermelés. Kertben vagy ingatlanjának bármely területén élvezheti az ingyen energiát. A világ első egy az egyben napelem rendszerével mindenki birtokolhatja, az új okos virág nyújtotta technológiát.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X