Elindult útjára a napelemes repülőgép

Elindult történelmi útjára a Solar Impuls névre keresztelt napelemes repülőgép. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy csak is a Nap energiáját felhasználva kerülik meg vele a Földet.


Korábbi cikkünkben írtunk arról a napelemes repülőgépről, amelyik világkörüli útra készült. Most itt a folytatás!

Elindult történelmi útjára a Solar Impuls 2.
 
A Solar Impulse 2 március 9-én reggel szállt fel Abu Dhabiból, a terv szerint 5 hónap alatt repüli körbe a Földet úgy, hogy közben, egyetlen csepp üzemanyagot sem fog felhasználni a 2,3 tonnás napelemes repülő! Hogy ez kivitelezhető legyen, persze többször is le kell majd szállnia.
A 35 000 kilométeres úton a két pilóta, Bertrand Piccard és Andre Boschberg egymást váltják majd a pilótafülkében. A gép Abu Dzabiból indul kelet felé, így kezdve meg világkörüli útját. Mielőtt az Atlanti-óceánt átrepülné 2015 közepén ismét visszatér Abu Dzabiba, a gép leszáll majd az ománi Muscatban, az indiai Ahmedabadban, a mianmarbeli (korábban Burma) Mandalayban, a kínai Csungkingban és Nankingban, valamint az egyesült államokbeli Hawaiin,Phoenixben és New Yorkban is.

Kíváncsian várjuk a további híreket erről a nem akármilyen kalandról, ami valljuk be nem csak az útról, de a gép működéséről is szól. Ilyen izgalmas, és érdekes napelemes kísérletet még nem hajtottak végre a világon. Ha az út sikerrel jár, az nagyban hozzájárul a napelemes technológia népszerűségéhez, és ösztönzőleg hathat a különböző napelemes vállalatok termelési kapacitására is.
 
További érdekes híreink, cikkeink

Costa Rica az új rekorder a megújuló energia versenyében

Ritkán kapunk hírt közép-amerikai országokból, de most itt van egy igazán jó fejlemény: Costa Rica idén, csak megújuló energiából fedezte energiaszükségletét.

Már van okos virág is!

Egyszerű energiatermelés. Kertben vagy ingatlanjának bármely területén élvezheti az ingyen energiát. A világ első egy az egyben napelem rendszerével mindenki birtokolhatja, az új okos virág nyújtotta technológiát.

Itt a legjobb napelem!

Francia és német kutatók megalkották az eddigi legjobb napelemet, amely a fényből elektromos áramot termel - írja az Index.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X