Itt a legjobb napelem!

Francia és német kutatók megalkották az eddigi legjobb napelemet, amely a fényből elektromos áramot termel - írja az Index.

diagram

Rekord: itt az (eddigi) legjobb napelem!
 
Francia és német kutatók megalkották az eddigi legjobb napelemet, amely a fényből elektromos áramot termel - írja az Index.
 
 
Az új cella hatásfoka 44,7 százalékos, ami azt jelenti, hogy a felületét érő napfénynek, ekkora részét tudja felhasználni. A bejelentést idéző Index azt írja: a napcella négy alcellából áll, és ez a megoldás megnyitja az utat az 50 százalékos hatásfokú napcellák megépítése előtt.
 
A magas hatásfok elérésben nagy szerepet játszik az ostyakötésnek nevezett technológia, ezzel sikerült összekötni két, egymáson növesztésre nem alkalmas félvezető kristályt.
 
A tudósok három évig dolgoztak az új technológián, ami több, mint egy százalékkal meghaladja az USA Nemzeti Megújuló Energia Laboratóriuma által korábban felállított 43,5 százalékos hatásfokrekordot.

További érdekes híreink, cikkeink

Perovszkit ásvány felhasználásával, az ingyen áramért?

ntenzív verseny alakult ki a perovszkit ásvány felhasználásával gyártott napelemek piacán. A két szemben álló társaság, a lengyelek és a britek. A tét nagy: vajon melyikük perovszkit réteggel fedett fóliája nyeri el jobban, az emberek tetszését.

Útra készen a napelemes repülőgép

Készen áll a világkörüli útra a napelemes repülőgép. Sok tervezés, és előkészület után idén fog útra kelni, az a napelemes repülőgép, ami üzemanyag nélkül fogja megkerülni a Földet.

India az új trónkövetelő a napenergetikában

India hatalmas összeggel, 200 milliárd dollárral, kíván invesztálni a megújuló-energetikai fejlesztésekbe. Már korábban is merész célértéket sokszorosára növelve, India 100,000 MW-osra bővítené napenergia kapacitását!
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X