Perovszkit ásvány felhasználásával, az ingyen áramért?

ntenzív verseny alakult ki a perovszkit ásvány felhasználásával gyártott napelemek piacán. A két szemben álló társaság, a lengyelek és a britek. A tét nagy: vajon melyikük perovszkit réteggel fedett fóliája nyeri el jobban, az emberek tetszését.


Ingyen áram perovszkit fóliákkal?
 
Intenzív verseny alakult ki a perovszkit ásvány felhasználásával gyártott napelemek piacán. A két szemben álló társaság, a lengyelek és a britek. A tét nagy: vajon melyikük perovszkit réteggel fedett fóliája nyeri el jobban, az emberek tetszését. A perovszkit a kalcium-titanát ásványi formája, melynek felhasználása a megújuló energia felhasználásban forradalmasiasította a napelemes piacot. A perovszkit napenergia elnyelő képessége jelenleg a legjobb és leggazdaságosabb a napelemes piacon.
 
Jelenleg a lengyel Olga Malinkiewicz perovszkit tintája és az oxfordiak hasonló találmánya van versenyben. Olga Malinkiewicz még a velencei tanulmányai során fejlesztette ki ezt a perovszkit kristályokat természetes alapanyagokat tartalmazó tintát. Ha a tus anyagát egy megfelelő hordozófóliára nyomtatják, akkor kisebb elektronikai eszközökön, mint mini hi-fi, mp4 lejátszó, ingyenesen lehetne használni áramot. De gépkocsik vagy házak tetejére ragasztott fóliák használata is elképzelhető.
 
 
Olga találmánya két lengyel pénzembert is felcsigázott, akikkel jelenleg 50%-50%-os részarányban vannak benne az üzletben és együtt keresik a befektetőket a termék eladásához és a termékfejlesztéshez is. Az első lépés egyelőre az, hogy olyan nyomtatót fejlesszenek ki, amely nagyobb méretű fóliát készít, legalább 1,5 - 4 négyzetméter nagyságút.
 
 
A második pedig az, hogy hogyan lehetne tartósabb abszorbciós felületet kialakítani, ami azt jelenti, hogy a hordózóra felvitt kristályos ásványi anyag 10-15 év után ne kopjon le a fóliáról.  Várhatóan 3-4 hónap múlva készül el a fólia prototípusa és 18-24 hónap szükséges a fólia ipari méretű termeléséhez szükséges technikai háttér kialakításához.
 
 
Az oxfordiak azzal kísérleteznek, hogy a perovszkit kristályos anyagot üvegen tudják alkalmazni. Az angolok jobb helyzetben vannak, mert kaptak 7 millió fontot a fejlesztésekhez, kutatásokhoz. És bár a lengyeleknél jelenleg nagy a lelkesedés az újrahasznosítható energia felhasználás témakörben a befektetési kedv még jóval kisebb, mint Angliában.
További érdekes híreink, cikkeink

Útra készen a napelemes repülőgép

Készen áll a világkörüli útra a napelemes repülőgép. Sok tervezés, és előkészület után idén fog útra kelni, az a napelemes repülőgép, ami üzemanyag nélkül fogja megkerülni a Földet.

India az új trónkövetelő a napenergetikában

India hatalmas összeggel, 200 milliárd dollárral, kíván invesztálni a megújuló-energetikai fejlesztésekbe. Már korábban is merész célértéket sokszorosára növelve, India 100,000 MW-osra bővítené napenergia kapacitását!

Az Apple titkos elektromos autója

Valami nagy dolog készülődik az Apple-nél. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X