Az Apple titkos elektromos autója

Valami nagy dolog készülődik az Apple-nél. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet.


Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet.
Az Apple több száz fős mérnöki gárdával dolgozik elektromos autó kifejlesztésén egy titkos kaliforniai helyszínen. És ha az Apple készülődik valamire, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az nagyot fog szólni.

A Wall Street Journal hírportálja az ügyben járatos, de magukat megnevezni nem kívánó forrásokat idézve arról számolt be, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet. Ez a folyamat a legjobb szakemberek begyűjtésével kezdődött. Időt, és főleg pénzt nem sajnálva kezdtek neki, ennek a hatalmas kihívásnak.
A kiszemelteket, Steve Zadesky próbálja becserkészni, aki részt vett az iPod és az iPhone fejlesztésében és a Ford autógyárnál is dolgozott. A szakemberek toborzásában - ahogy tudjuk személyesen Jony Ive, az Apple vezető formatervezője is részt vesz. És úgy tűnik, ezt nagyon sikeresen teszik. 
 
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a múltkoriban maga is elismerte, hogy az Apple "nagy erőfeszítéseket tesz mérnökei elcsábítására" 250 ezer dolláros bónuszt és 60 százalékos fizetésemelést kínálva nekik.
A Financial Times korábban egy autóipari szakembereket alkalmazó "szigorúan titkos" tervezőintézet létezéséről számolt be. A lap szerint ennél az intézetnél dolgozik például a Mercedes-Benz kutató-fejlesztő részlegének egykori vezetője Johann Jungwirth is, aki tavaly mint "Mac rendszerfejlesztő" csatlakozott az Apple-hez. 

A szakemberek tudását, és sikereit, nézve, egy ilyen csapat nem elégszik meg akármilyen eredménnyel. Abban már most biztosak lehetünk, hogy egy lehetséges Apple elektromos autó, hamar piacvezető lehet.

 

forrás: www.greenfo.hu

További érdekes híreink, cikkeink

Csak nálunk áll egy helyben a napelem-piac

Elzúg mellettünk a napelem-piac, és mi nem teszünk semmit. Jó lenne odafigyelni az európai változásokra, ami a napelem-piacot illeti, mert nem áll túl jól a szénánk.

A Tesla akkumulátor kutatása oda vezethet, hogy mindenkinek lehet otthon töltőállomása

A Tesla otthoni akkumulátor kutatása oda vezethet, hogy mindenkinek lehet otthon "szuper-töltője". Nemsokára megvalósulhat az, hogy otthon tölthetjük fel elektromos autóinkat.

2014 a tiszta energiaforrások rekordéve

Az elmúlt 3 év tendenciáit megfordítva, 2014-ben végre növekedett a tiszta energiaforrásokba befektetett összegek mértéke.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X