A Tesla akkumulátor kutatása oda vezethet, hogy mindenkinek lehet otthon töltőállomása

A Tesla otthoni akkumulátor kutatása oda vezethet, hogy mindenkinek lehet otthon "szuper-töltője". Nemsokára megvalósulhat az, hogy otthon tölthetjük fel elektromos autóinkat.

A Tesla bejelentette, a Q4 2014 eredményét, és eladási híreket ( a cég kiszállított 33.000 darab Model S-t 2014-ben , ami alatta van a 35.000-es célnak). Egy dologot a Tesla vezérigazgatója Elon Musk kiemelt, hogy a Tesla halad előre azzal a tervével, hogy meghozza a fogyasztói akkumulátor csomagot a piacra, otthoni használatra. Musk kijelentette, hogy a Teslának a termelést el kell kezdenie, hat hónapon belül, az új termék bejelentése körülbelül  két hónapon múlva lesz.lítium-ion gigagyár


Tesla "behemót" akkumulátora

Több oka van annak, hogy a Tesla befektet az akkumulátor technológiába, egy szélesebb piacon. A cég épít egy lítium-ion "Giga" gyárat Nevadában, a hosszú távú cél: az akkumulátor költségek csökkentése 30% -kal, úgy, hogy 2017-ig nagy része a piacnak az övé lesz. Ez része a Tesla hosszú távú terveinek, hogy 500.000 autót gyártanak évente 2020-ig, de ha fejlődik az új piac, akkor okos lépés lehet - ha az elektromos autópiac lassabban növekszik, ahogy a Tesla számítja, más területről hajlandó vásárolni hardvert.

A legtöbb tervezési munkát a Tesla a gépjármű akkumulátorán végezte, majd könnyedén a helyhez kötött létesítmény piac és Musk hozzászólása azt jelenti, hogy az első generációs otthoni akkumulátor technológia közvetlenül levezethető a Model S. Musk le a csomagot, mint "valami lapos, 5 centire a falra, falra szerelhető, gyönyörű borító, integrált kétirányú invverter, a "plug and play. "

Ahogy egyre több energetikai cég kísérletezik, a hálózatra kapcsolható elemekkel, és a megújuló energiaforrásokkal felhasználó folyamatosan növekszik szerte az Egyesült Államokban, és az üzleti és a fogyasztói akkumulátor rendszer - de ami különösen érdekes a Teslánál, az az ötlet, hogy megtudott tervezéni egy  rendszert, amely gyorsítja a Model S töltését.

Most, az otthoni töltés funkcionálisan korlátozott, a villamosenergia-mennyiséget közművek fogják adni a közös háztartásokba.
A Tesla legerősebb otthoni töltője ( a fali aljzatból, a 240V és 80A ) feltölti az autót akár 56 mérföldes távolságra, egy órányi töltési idővel. Elméletileg a házilag szerelt Tesla Model S akkumulátor tudja a Tesla Model S autót sokkal gyorsabban töltődik, bár ez nyilvánvalóan függ az akkumulátor hőmérsékletétől, és a töltő értékétől. A házi szerelt akkumulátort is fel lehetne használni a kettős-töltéshez, hogy csatlakozzon az elektromos autóhoz.

Komoly problémát okozhat az elektromos autóknál, a viszonylag hosszú a feltöltési idő, főleg a modern autóknál. Az emberek félnek, hogy pont, akkor fogy el a villamosenergia amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Az otthoni akkumulátort, amely képes csökkenteni töltési időt úgy működik, mint egy személyes kompresszor vagy egyszerűen gyarapítja a fali csatlakozóba az áramot, így segít mindkét hálózatba tölteni az áramot.


forrás: www.extremetech.com

További érdekes híreink, cikkeink

2014 a tiszta energiaforrások rekordéve

Az elmúlt 3 év tendenciáit megfordítva, 2014-ben végre növekedett a tiszta energiaforrásokba befektetett összegek mértéke.

Japán napelemeket telepít egy tóra

Japán ismét meglepte a világot. Egy mesterséges tó felszínére terveznek szolár paneleket telepíteni.

Robogókkal megyünk a jövőbe?

Robogón érkezik a megújuló energia megmentője. Olcsó, és tartós megoldást talált a Horace Luke nevű cég, a Gogoro nevű elektromos robogó feltalálója. Lehet,hogy ez a robogó lesz a megoldás hosszútávon, a zöld energia elterjedésére.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X