A BMW „elektromos” utakon jár

A BMW, a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon, forradalmi újítást mutat be: egy elektromos, és internet-alapú töltőrendszert a BMW gépjárművekhez.


A január 6-9. között zajló Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES) a BMW a 360° ELECTRIC portfólió újabb innovatív termékét mutatja be: a BMW i otthoni töltési hálózatot. Ez az elektromos és plug-in hibrid BMW modellek otthoni töltésére szolgáló forradalmi megoldás a BMW által 2014 tavaszán már bemutatott okos otthoni töltőrendszer, a BMW i Wallbox Pro alapjaira épül.
 
A BMW i innovatív otthoni töltési hálózatát használva a rendszer a csatlakoztatott járművet a háztartási napenergia-hasznosító rendszeren keresztül, napenergiával tölti, amennyiben lehetséges. Ha nem áll rendelkezésére elegendő napenergia, vagy a háztartásban nincs napenergia-hasznosító rendszer, a járművet automatikusan a legolcsóbb, csúcsidőn kívüli időszakban tölti. Az Egyesült Államokban ez évente mintegy 800 dollár megtakarítást eredményezhet. Ezzel a teljesen automatizált töltési hálózattal a BMW egy könnyen működtethető rendszert kínál ügyfeleinek, amely a háztartási villamosenergia-hálózatra csatlakoztatott intelligens járműtöltést az internet-alapú adatrendszerek előnyeivel egyesíti.

Las Vegasban a BMW élő bemutatót tart majd a BMW i otthoni töltési hálózat működéséről, amelyet a bajor gyártó a Beegy energiaszolgáltatóval közösen fejlesztett ki. A bemutató alkalmával egy napenergiát hasznosító gépkocsi beálló látja majd el energiával a BMW i Wallbox rendszert, amely így közvetlenül napenergia felhasználásával tölti majd a csatlakoztatott járművet. A rendszer a töltéssel egy időben, napenergia-adatokat és háztartási villamosenergia-adatokat alkalmaz a Solarwatt és a Kiwigrid által. A CES kiállításon bemutatott rendszer időjárási adatokat és napenergia-előrejelzést is megjelenít majd. Ha épp nem süt a nap, a Genability által szállított valós idejű villamosenergia-árak elemzése alapján a rendszer a legolcsóbb időszakban tölti fel energiával a járművet.
 
Az intelligens otthoni töltési hálózat Las Vegas-i bemutatója lehetőséget ad a BMW-nek arra, hogy egy friss termékkoncepcióba is bepillantást engedjen: az elektromos BMW i modellek által használt nagyteljesítményű akkumulátorok újraalkalmazásával kifejlesztett fix energiatároló rendszerbe. A rendszer eltárolja az energiát – napsütés esetén például a háztartási napenergia-hasznosító rendszerből –, amelyet később a csatlakoztatott jármű töltésére vagy a háztartási energiaszükséglet biztosítására használ. Azáltal, hogy a rendszer ily módon képes a napenergia napszaktól független felhasználására, segíti a háztartások magasabb szintű energia-önállóságát, egyben csökkenti az energiaárakból eredő hatásokat.
 
A napenergiát hasznosító gépkocsi beálló a 25 négyzetméteres, vagy még nagyobb tetőfelületnek köszönhetően 32 ezer kilométernyi, tisztán elektromos vezetéshez elegendő energiát állíthat elő évente (globális átlag). A napenergia eme intelligens felhasználása a jövőben teljesen önálló járműtöltési megoldást kínál a BMW i ügyfeleinek.
Ez az első ilyen típusú, intelligens járműtöltési megoldás a világon, amely 2016-tól válik elérhetővé a BMW ügyfelei számára- írta az autoblog.hu.

www.greenfo.hu
 
További érdekes híreink, cikkeink

Új napelem hatékonysági világekord

Sydney-ben, a kutatók olyan napelemeken dolgoznak, amelyek a napfény több mint 40 százalékát képesek átalakítani villamos energiává. Egy forradalmian új módszer, amelynek segítségével, még több energiát nyerhetünk a Napból.

Japán első atomenergia nélküli éve

Japán különleges és fontos évfordulót ünnepel: egy teljes év telt el atomenergia nélkül. 2013. szeptember 15-én az ország utolsó üzemelő reaktorát leállították.

Bekapcsolták a világ legnagyobb napelemfarmját

A kaliforniai Topaz nem csak az Egyesült Államokban, hanem a világon is az első 500+ megawattos napelem-létesítmény.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X