Elkészült a napelemes bicikliút

Átadásra került a 70 méter hosszú Solaroad. Hollandia sem szeretne lemaradni a napelemes versengésben, és nagyon látványos lépést tett. Megépítette a napelemes bicikliutat.


Ahogy ígértük, beszámolunk a holland napelemes kerékpárút munkálatainak befejezéséről.
Nemrég tudósítottunk róla, hogy Hollandiában építik a napelemes bicikliutat. A 70 méter hosszú Solaroad azóta átadásra került a kerékpárosok nagy-nagy örömére.
A Solaroad egy 2,5-ször 3,5 méteres előregyártott panelekből összerakott út, ahogy a lenti egyik képen is látható. A napelemeket vastag, érdesített felületű, üveggel borított panelekbe rejtették. A tervezők szerint az út alá dugott napelemek 30 százalékkal kisebb hatékonysággal működnek, mint a háztetőkre szerelt panelek, viszont nagy felületet lehet velük beborítani, így kevésbé rontják a városképet.

forrás: alternativenergia.huTovábbi érdekes híreink, cikkeink

Ausztriában terjednek a közösségi napelemek

Ausztriában terjednek a közösségi napelemek. Karinthia most egyszerre két újközösségi finanszírozású napelem rendszer kezdte el működését. A módszer ugyanaz, mint a korábbi bécsi közösségi napelem rendszerek esetében.

India mindenkit meg akar előzni a napenergia-versenyben

Az energiaszektor fejlesztéséért is felelős miniszter szerint India a következő 8 évben olyan mértékben növelné telepített napenergia-kapacitását, mellyel csak a jelenleg toronymagasan listavezető Kína venné fel a versenyt

Novemberi telepítéseink

Novemberben Budapest, Lábod, Biatorbágy, Budakeszi és Oroszlány gazdagodott napelemekkel. Nagyon büszkék vagyunk új ügyfeleinkre, akik már használják a jövő egyik legjobb energiatermelőjét.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X