Ausztriában terjednek a közösségi napelemek

Ausztriában terjednek a közösségi napelemek. Karinthia most egyszerre két újközösségi finanszírozású napelem rendszer kezdte el működését. A módszer ugyanaz, mint a korábbi bécsi közösségi napelem rendszerek esetében.

 
Ausztriában terjednek a közösségi napelemek.
Karinthia most egyszerre két újközösségi finanszírozású napelem rendszer kezdte el működését. A módszer ugyanaz, mint a korábbi bécsi közösségi napelem rendszerek esetében.
A helyi lakosok, Villach és Ebendorf lakói vásárolják meg a paneleket, és ezeket használatra odaadják a szolgáltatónak. 
A szolgáltató egy napelem erőműben használja a paneleket, és így áramot termel 200 háztartásnak. Az így termelt áramot eladva pedig jó megtérülést ad a befektetőknek.
A Villach-i erőmű teljesítménye 130MWh, az Ebendorf-i erőmű várhatóan 500MWh energiát termel évente.
Az osztrák állam azzal garantálja a sikert, hogy 13 évre garantálja az éves 3,6% megtérülést. Ezt az Európában -Magyarországon kívül- szinte mindenhol használt Feed In Tariff (áramátvételi tarifa) rendszeren keresztül kapják a paneleket vásárlók.
A lakosok egységnyi panel-csomagja 600 euro, az így összeadott napelem rendszert pedig egy környéken található bútorkereskedelmi cég épületén helyezték el. Mivel itt is hatalmas volt a siker, így mint a bécsi közösségi napelem rendszer esetében történt, az üzemeltető már tervezi a következő napelem erőműveket.

forrás: napelemközösség

További érdekes híreink, cikkeink

India mindenkit meg akar előzni a napenergia-versenyben

Az energiaszektor fejlesztéséért is felelős miniszter szerint India a következő 8 évben olyan mértékben növelné telepített napenergia-kapacitását, mellyel csak a jelenleg toronymagasan listavezető Kína venné fel a versenyt

Novemberi telepítéseink

Novemberben Budapest, Lábod, Biatorbágy, Budakeszi és Oroszlány gazdagodott napelemekkel. Nagyon büszkék vagyunk új ügyfeleinkre, akik már használják a jövő egyik legjobb energiatermelőjét.

Építik a napelemes bicikliutat

Készül az első napelemes bicikliút Hollandiában. Hollandiában készül a világ első napenergiát termelő kerékpárútja, az év végére át is adják.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X