India mindenkit meg akar előzni a napenergia-versenyben

Az energiaszektor fejlesztéséért is felelős miniszter szerint India a következő 8 évben olyan mértékben növelné telepített napenergia-kapacitását, mellyel csak a jelenleg toronymagasan listavezető Kína venné fel a versenyt


Mivel a hazai gyártókapacitások egyelőre szűkösek, így több külföldi panelgyártó is rendkívüli lehetőséget lát az indiai szolárpiacon.
Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a tavaszi indiai választásokon elsöprő győzelmet arató párt programjának egyik központi eleme az energiaszektor fejlesztése.
 

Indiában a kormányprogramjának része lehet a napenergia

A területért felelős miniszter az egyik konferencián azonban egészen meglepő, merész tervekről beszélt. India a következő 8 évben olyan mértékben növelné telepített napenergia-kapacitását, mellyel csak a jelenleg toronymagasan listavezető Kína venné fel a versenyt.
Mivel a hazai gyártókapacitások egyelőre szűkösek, így több külföldi panelgyártó is rendkívüli lehetőséget lát az indiai szolárpiacon.
Elsöprő győzelmet arattak a kilenckörös tavaszi parlamenti választáson a Bharatiya Janata Party (BJP) és szövetségesei. A kormánypárt és a miniszterelnök (Narendra Modi) már akkor jelezte, hogy nagy volumenű változások jönnek többek között az energiaszektorban, melynek egyik legnagyobb nyertese a napenergia lehet. A választási ciklus végére (2019-re) a kormány minden háztartásba be szeretné vezetni az elektromos áramot. Jelenleg mintegy 300-400 millió ember él áram nélkül az 1,2 milliárd lakosú Indiában. Az országban tavaly 1100 tWh áramot termeltek, mely az energiaügyi miniszter szerint 2019-re megduplázódhat.
 

forrás: www.greenfo.hu


További érdekes híreink, cikkeink

Novemberi telepítéseink

Novemberben Budapest, Lábod, Biatorbágy, Budakeszi és Oroszlány gazdagodott napelemekkel. Nagyon büszkék vagyunk új ügyfeleinkre, akik már használják a jövő egyik legjobb energiatermelőjét.

Építik a napelemes bicikliutat

Készül az első napelemes bicikliút Hollandiában. Hollandiában készül a világ első napenergiát termelő kerékpárútja, az év végére át is adják.

Kína a szénről napelemre vált

Kína komolyan elkötelezte magát a napelem-technológia használata mellett
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X