Kína a szénről napelemre vált

Kína komolyan elkötelezte magát a napelem-technológia használata mellett


Kína komolyan elkötelezte magát a napelem-technológia használata mellett: az év végéig 13 gigawattnyi új napelemes kapacitást akarnak létrehozni, ami több, mint amit az USA és Ausztrália valaha felépített.
 
A kínai kormány összesen 3,3 gigawattnyi napelemtelepet épített 2014 első félévében, így az ország összesen 23 gigawattnyi energiát tud termelni tisztán napelemes forrásokkal. Ehhez jönne még hozzá a plusz 13 gigawatt, így összesen Kína egyetlen év alatt megduplázná a napelemes áramtermelési kapacitását.
 
A Reuters jelentése szerint nem csak az ipari szintű telepítés halad jól, a kormány különböző kedvezményekkel próbálja ösztönözni a lakossági napelem-telepítést is, de az iskoláknak, kórházaknak és más közintézményeknek is jár a segítség a beruházáshoz. Azok, akik amúgy üresen álló földeken, üvegházak tetején vagy tavakon hoznak létre új napelemtelepeket, szintén jutalmat kapnak, de az olyan, nagy tetőfelülettel rendelkező helyszínek is előtérbe kerülhetnek, mint a repülőterek és vasúti várók. A kormány a bankokat is sürgeti a megfelelő hiteltermékek kidolgozására.
Szakértők szerint Kína ezzel maga mögé utasítja a sokkal jobb lehetőségekkel rendelkező Egyesült Államokat, illetve a világ egyik legnapfényesebb országát, Ausztráliát. Az USA a legfrissebb adatok szerint 12 gigawattnyi napelemtáblával rendelkezik, Ausztrália teljesítménye 3,2 gigawattra tehető. A frissen telepített napelemfarmok adták a világ új áramtermelési lehetőségeinek 23 százalékát 2013-ban, ugyanez az adat egy évvel korábban még csak 10 százalék volt.

forrás: www.greenfo.hu

További érdekes híreink, cikkeink

Pluszenergiájú irodaház Bécsben

Pluszenergiájú irodaház Bécsben

Olyan olcsó lesz a napenergia

Olyan olcsó lesz a napenergia...

Németország utat mutat Európának

Hatalmas akkutelep épül Németországban
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X