A világ első 20 % feletti napelem monokristálya

Schott Solar hatékonysági rekordja a monokristályos napelem nyomtatásban


Schott Solarnak sikerült előállítani a világ első monokristályos szitanyomott napelemét (mérete: 156x156 mm) 20,2%-os hatékonysággal. A Fraunhofer ISE Freiburgban megerősítette a hírt, sőt a hatékonyság igazolására a cég egy független mérést végzett. Ennek alapján a nagyszerű eredményt valóban a megállapított új multi-kristályos sejttel érték el, mellyel a társaság a "modul 2010 világrekord" kitüntetést érdemelte ki a 17,6%-os hatékonysággal.
schott"A fejlesztés a monokristályos sejtek 2011 óta folyó kutatásának sikere. A know-how több, mint három éves fejlesztési munka eredménye. A multi-kristályos napelem egy következetesen monokristályos ostya" - mondja Dr. Axel Metz vezető, amely különös értékű sikert jelent  Schott Solar számára.

A termeléssel összefüggő folyamatokat vizsgálva a Czochralski szilícium fejlesztők által elért hatásfok jóval több, mint 19%. Ahhoz, hogy a folytatásban az egész 20% felett legyen, a csapat a középpontba a cella előtti  optimalizálást helyezte. Egy nagyon gyümölcsöző együttműködésben bízva a Schmid Group Freudenstadt elhatározta, hogy egyesítik a gyártási technológia által létrehozott szelektív emitteres technológiát a krómozott hátsó (PERC) technológiával. Az elvégzett fejlesztési munka nagy részét a szövetségi kormány támogatta és finanszírozta.


forrás: hu.developmentscout.com/unternehmen/nachrichten

További érdekes híreink, cikkeink

Napelem az oroszlánok ellen

A 13 éves fiú a napelem segítségével tartja távol az oroszlánokat otthonától

Napelem hatékonysági világcsúcs: 44,7 %

A napenergia rendszerekkel foglalkozó Fraunhofer Intézet kutatói 44,7 százalékos világrekordot értek el.

A napelemeké lehet a közeljövő

A nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X