Napelem az oroszlánok ellen

A 13 éves fiú a napelem segítségével tartja távol az oroszlánokat otthonától


A mi mindennapjainkban mi lehet a legnagyobb probléma? Forgalmi dugó? Elmegy az áram? Esetleg télen el kell kotorni a havat, hogy kiállassunk az autóval? Mindenesetre az oroszlánveszély nem tartozik aggodalmaink közé; nem úgy, mint Kenyában.
A kenyai Nairobi Nemzeti Parkban ember és vadállat egymás mellett kényszerül élni, és bizony ez nem egy veszély nélküli élet. A Nemzeti parkban lakók élete, és tartott állataiké is veszélyben forog, különösen legeltetéskor, hiszen a marhák igen könnyű prédát képeznek az oroszlánok számára. Azonban Richard Turere, egy 13 éves kenyai fiú megoldást talált arra, hogy hogyan riaszthatnák el a nagymacskákat.

Turere egy LED villogót tervezett, hogy annak erős fényével elijessze az oroszlánokat. Ezt a villogót pedig egy napelem, valamint az az akkumulátor működteti, amelyet előzőleg televíziójukhoz használtak. A tapasztalatok szerint a fiatal feltaláló szerkezete hatásosan tartja távol a vadakat: mióta felszerelte a villogót, Turere és családjának otthona nem lett áldozata oroszlántámadásnak, szomszédaikkal ellentétben. Könnyen lehet, hogy Richard Turere találmánya Kenya-szerte védelmet nyújthat majd embereknek és állatoknak egyaránt.


forrás: alternativenergia.hu
További érdekes híreink, cikkeink

Napelem hatékonysági világcsúcs: 44,7 %

A napenergia rendszerekkel foglalkozó Fraunhofer Intézet kutatói 44,7 százalékos világrekordot értek el.

A napelemeké lehet a közeljövő

A nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása

Napelemes piaci felmérés

Egy év alatt 10-25 százalékos árcsökkenés a napelemes rendszerek piacán
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X