Ebből megérti, miért tarol a napelem

bizonyíték arra, hogy a mi kormányunk járt tévúton évekig


 

Miért forgatja fel fenekestül az energetikát a napelem évek óta? Hogy mi a bizonyíték arra, hogy a mi kormányunk járt tévúton évekig, nem a “bezzeg” németek? Hogy miért vagyunk már óriási lépéshátrányban amiatt, hogy Orbánék csak most kezdik el (most, hogy helyzetbe hozzák ezzel is a rendszer kegyeltjeit) kapiskálni, hogy a napelem nem pusztán pénzügyileg jó befektetés? Itt a magyarázat.

Egyetlen ábrán érzékeltethető, hogy miért a napenergia-termelés a nyerő az atomerőművel és lényegében minden más klasszikus erőművel szemben. A Bloomberg New Energy Science publikálta, és az látszik rajta, ahogyan a napenergia-termelési egységre vetített ára csökkent 1975 óta (ez a narancs színű grafikon), illetve az, hogy ugyanezen az időskálán mekkora a globális napelem-installációs szint (ez a kék diagramm).

 

És még mielőtt a szkeptikusok rákezdenének: ez az ábra nem arról szól, hogy csak és kizárólag napelemet kell telepíteni mindenhová a világban. Arról szól, hogy az energiatermelési mixbe ezt a technológiát miért érdemes bevenni, amikor új erőművi kapacitások tervezéséről, fogyasztói igényekről van szó. Arról, hogy a költség/haszon elvnek megfelelően ezt is oda kell tenni a többi (gázmotoros, szén, vízi és atomerőművi stb.) energiatermelő technológia költségbecslési tételei közé. Azért, hogy a pénzünkért végül a lehető legjobb kombinációban épülhessenek efféle termelőegységek.

Ezt rajtunk kívül jó sokan megértették már: Skócia isPakisztán is, de még Chile is.
 

Forrás: hvg.hu


További érdekes híreink, cikkeink

A Nissan mutatott egy grafikont a jövőről

Az Egyesült Királyság a japánok példáját követheti

A napelem után itt az esőelem

Egyre csak gyűlnek az érvek a megújuló energiát kinyerő megoldások mellett: napon, esőben.

Napenergiával működik a bank Horvátországban

Számos alternatív energiaforrás létezik, ezeket a modern világ egyre jobban igyekszik kihasználni. Horvátországban az OTP leánybankjai elsőként élnek a Nap adta lehetőségekkel, ezekből fedezik a villamos energia egy részét.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X