A Nissan mutatott egy grafikont a jövőről

Az Egyesült Királyság a japánok példáját követheti

 

Az Egyesült Királyság a japánok példáját követheti, legalábbis ami az elektromos töltőhálózat méretét illeti.

Még május elején mutattuk be azt az igen beszédes térképet, ami azt mutatja: Japánban 2015 eleje óta több az elektromos töltőállomás, mint a benzinkút. Igazság szerint nagyon is irigyek lehetünk a távol-keleti országra, Európában ugyanis ilyesminek egyelőre nincs nyoma. A Nissan szerint viszont jó irányba haladnak a dolgok, és hamarosan itt is eljöhet a szép új világ.

Az Inside EV szerint az Egyesült Királyságban 2020-ra az elektromos töltők száma utoléri a hagyományos benzinkutakét, sőt, be is előzheti őket. A számítás azon a terven nyugszik, amely szerint ez a fordulópont 2020 nyarán következhet be. A cég szerint viszont az sem elképzelhetetlen, hogy még ennél is előbb egyenlítődik ki a két szám.

 

A benzinkutak számának csökkenése egyébként nem egy most kezdődött tendencia: míg 1970-ben 37 539 darab töltőállomás üzemelt, addig 2015 végén már csak 8472. A Nissan számításai szerint 2020 augusztusára már csak 7870 lesz.

Eközben az elektromos kutak száma néhány száz darabról több ezerre növekedett az elmúlt öt évben. Idén összesen 4100 üzemel, 2020-ra pedig 7900 darabot prognosztizálnak.

A helyzet remélhetőleg Magyarországon is javulni fog, legalábbis a nemrég bemutatott program arra utal, hogy a következő években nagy mértékű elektromos kúthálózat épülhet országszerte.


Forrás: hvg.hu


További érdekes híreink, cikkeink

A napelem után itt az esőelem

Egyre csak gyűlnek az érvek a megújuló energiát kinyerő megoldások mellett: napon, esőben.

Napenergiával működik a bank Horvátországban

Számos alternatív energiaforrás létezik, ezeket a modern világ egyre jobban igyekszik kihasználni. Horvátországban az OTP leánybankjai elsőként élnek a Nap adta lehetőségekkel, ezekből fedezik a villamos energia egy részét.

Ingyen energia robbantja fel a világgazdaságot

A világunk óriási változás előtt áll
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X