Kelet-Ázsia energiaipara gyökeres fordulatot vett az ezredforduló óta

Dél-Korea nagymértékű befektetéssekkel szeretné folytatni a megújulóenergetikai iparának felzárkóztatásáDél-Korea nagymértékű befektetéssekkel szeretné folytatni a megújulóenergetikai iparának felzárkóztatását a következő években. A beruházás mértéke eléri a 42.000 milliárd Dél-koreai vont, ami 36,1 milliárd dollárnak felel meg. A kelet-ázsiai nemzet az egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátással rendelkező ország volt az elmúlt fél évszázad során, azonban a fotovoltaikus ipar nagyütemű fejlesztésével mára az egyik legnagyobb napenergia-nagyhatalommá nőtte ki magát.


Dél-Korea 36,1 milliárd dollárt fordítana a megújulóenergetika iparának fejlesztésére, amiből 13 gigawattnyi létesítést szeretnének kiépíteni 2020-ig. A kelet-ázsiai ország a nagymértékű befektetéssel a RPS-nek (Renewable Portfolio Standard), azaz a megújulóenergetikai portfólió-szabványnak szeretne eleget tenni. A befektetésektől fokozatos átállást várnak a megújulók és fosszilis energiatermelők arányát illetően. Dél-Koreában jelenleg 3,5 százalék az RPS aránya, amit 5 százalékra szeretnének növelni 2018-ig, 6 százalékra 2018-ig, és 7 százalékra 2020-ig.


Dél-Korea energiaipara komoly változtatásokra kényszerült, amikor a károsanyag-kibocsátás fontossága egyre hangsúlyosabbá vált a globális energiapolitikában. A kelet-ázsiai nemzet 1950 és 2005 között a kilencedik legnagyobb károsanyag-kibocsátási mutatókkal rendelkezett, olyan nemzetek mellett, mint az Egyesült Államok, Kína, vagy Oroszország. Az átalakulás folyamata során jó mintaként szolgált számukra Kína energiaiparának fejlődése. A korábban legnagyobb légszennyezést okozó nemzet (Kína) alig öt év alatt olyan befektetési hullámot indított el.


Dél-Korea a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása érdekében a fotovoltaikus iparág fejlesztését szorgalmazta, és néhány év alatt bekerült a tizenöt legnagyobb napelemes kapacitással rendelkező nemzetek közé.Forrás:smrtinvestTovábbi érdekes híreink, cikkeink

Felszállt Zuckerberg napelemes drónja

Kétévi fejlesztés után Mark Zuckerberg Aquila nevű drónja végre felszállt

Kalifornia idő előtt behúzta

Még 2007-ben volt egy nagyra törőnek tűnő vállalása a napsütötte amerikai állam közműcégének, amit sokáig talán ők maguk sem hittek, hogy teljesíteni tudnak. Aztán mégis.

Kairóba tart a Solar Impulse napelemes repülőgép

A Solar Impulse napelemes repülőgép kelet-európai idő szerint ma reggel 06:20-kor szállt fel
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X