Felszállt Zuckerberg napelemes drónja

Kétévi fejlesztés után Mark Zuckerberg Aquila nevű drónja végre felszálltA terv az, hogy a napelemmel működő drónnal internethozzáférést biztosítanak majd a fejlődő országokban, illetve olyan helyekre is elviszik a netet, ahová másképp nem nagyon lehetne. Az Aquila a tervek szerint hónapokig le sem szállna és az időjárási viszonyok sem befolyásolják majd a működését.

A drónok repülési magassága 60-90 ezer láb (18-30 kilométer) lenne, így nem zavarnák a civil légi forgalmat. A prototípus óriási: a szárnyfesztávolsága 43 méter – nagyobb, mint a Boeing 737-é! –, de a tömege csupán 400 kilogramm.

A tesztrepülést eredetileg fél órásra tervezték, de annyira jól mentek a dolgok, hogy végül több mint másfél óráig a levegőben tartották a drónt. Bár ez fontos mérföldkő, még sok a tennivaló, a következő időszakban egyre magasabbra repítik majd az Aquilát és egy nagyobb távokat tesznek majd meg vele,  A végső verzióval pedig még a pilóta nélküli repülés mostani rekordját is megdöntenék.
Forrás:index.hu

 

További érdekes híreink, cikkeink

Kalifornia idő előtt behúzta

Még 2007-ben volt egy nagyra törőnek tűnő vállalása a napsütötte amerikai állam közműcégének, amit sokáig talán ők maguk sem hittek, hogy teljesíteni tudnak. Aztán mégis.

Kairóba tart a Solar Impulse napelemes repülőgép

A Solar Impulse napelemes repülőgép kelet-európai idő szerint ma reggel 06:20-kor szállt fel

10 paksi atomerőmű teljesítménye napenergiából

A grafikán Németország tegnapi napenergia termelésének változásai láthatók
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X