Mennyire lehet jó befektetés a napelem?

Mi magyarok gyakran félünk és azt mondjuk nem térül meg sosem.
Mi magyarok gyakran félünk és azt mondjuk nem térül meg sosem.
Még egy nálunk jóval szegényebb országban is a következőket hozta ki egy tanulmány.

E tanulmány azt vizsgálta, hogy milyenek a gazdasági lehetőségek az önálló, háztartási méretű megújuló energiaforrások, nevezetesen szélgenerátor és napelemek alkalmazására a távoli és vidéki területeken Vietnámban.
Három referencia technológiák vizsgáltak. Ebből két napelemes rendszer egy 130 és egy 100 MWp méretű az északi és a déli területekre, illetve egy 150 MW-os szélturbina park. Arra a megállapításra jutttak hogy az összes régió fajlagos költsége a PV energiára alacsonyabb, mint a ára a benziné és versenyképes a hálózat kiterjesztésére, különösen olyan területeken, ahol alacsony sűrűségű a terhelés és a háztartások száma kevésbé villamosított. Ami a szélenergiát illeti, a hely miatt nagyok a különbségek, a szél erőforrás topográfiája miatt. Azonban a helyszínen, az erőforrások megfelelőek, a szélenergia még versenyképessebb árú, mint a napelem. Így a szélgenerátor vagy napelemes rendszerek használata gazdaságilag megvalósítható a vidéki falvakban és a távoli területeken Vietnámban. Hogy a politikai lépésekkel hogyen lehetne előmozdítani a piacra megújuló energetikai technológiákat, ezt tárgyalja az a vége a tanulmánynak.
forrás:sciencedirectTovábbi érdekes híreink, cikkeink

A globális klímaváltozásra is megoldást nyújtó ötlet

A globális klímaváltozásra is megoldást nyújtó ötlet szerint az űrből töltenénk le a napenergiát.

Napfényből nyert üzemanyag

Texasi kutatók felfedezték, hogy lehet fény, hőmérséklet és nyomás segítségével a szén-dioxidot üzemanyagokhoz szükséges szerves vegyületté alakítani.

Napenergia lát el árammal egy afrikai repteret

Afrika első napelemmel működő repülőtere
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X