Jól fogynak az elektromos autók Kínában

Lehet végre észbe kaptak az ázsiai országbanLehet végre észbe kaptak az ázsiai országban, mivel messze ott fogyott tavaly a legtöbb a elektromos autókból.


Az adatot ismertető kínai tudományos és műszaki miniszter közlése szerint az országban ezzel együtt már csaknem 500 ezer elektromos autó közlekedik. Van Kang szerint az alternatív üzemanyagokon alapuló közlekedés fejlődése élénkítheti a kínai gazdaságot.

Az elmúlt években egyre nő a konkurencia az elektromosautó-gyártók között. A múlt év végén a Porsche jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt fordít elektromos autók fejlesztésére. Elemzők hangsúlyozzák, hogy a gyártók a viszonylag olcsó modellek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Élet a botrány után

A Volkswagen is Kína felé tekintget egyébként: a következő években évi 4 milliárd eurót fektet be Kínában az autógyártásba.

Jochem Heizmann, a VW kínai üzletágáért felelős vezetője elmondta, egyebek között elektromos autók új modelljeinek gyártása indul az ázsiai országban, továbbá az idei év második felétől az Audi A6 hibrid változatát kezdik el összeszerelni.

Forrás: dealbook.privatbankar.hu

További érdekes híreink, cikkeink

15 évünk van, hogy megmentsük a bolygót

A világnak sürgős energiacsodára van szüksége

Farm egy dobozban

Még akár a Marsra is jó lehetne

A dupla rétegű napelemek

Ami igaz a dupla pengéjű borotvára, az igaz a napelemre is
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X