Az első tényleg használható napelemes telefontöltő

Már jó ideje kaphatók napelemes töltőkészülékek, de egyik sem bizonyult megfelelőnek.A piacon már jó ideje kaphatók napelemes töltőkészülékek, ezek legtöbbje a gyakorlatban teljességgel használhatatlan, mert túl kicsi felületen gyűjti be a fényt, és így nem hogy tölteni, de még szinten tartani sem tudja a tipikus mobilakkukat. Egy finanszírozási célját a Kickstarteren pillanatok alatt elért új töltő azonban egész használhatónak tűnik ebből a szempontból – ráadásul egy plusz új ötlettel még sokoldalúbbnak tűnik versenytársainál.
A HeLi-on nagy ötlete, hogy nem egy fix, merev felületen próbálja meg begyűjteni a napfényt, hanem egy tokba felcsavart, összehajtható szalagra építi rá az energia begyűjtésére alkalmas fotocellákat. Így a töltő használaton kívül kis helyen, akár zsebben is elfér, töltés közben azonban elég nagy felületet biztosít ahhoz, hogy már számottevő töltést tudjon betáplálni a hozzá között telefonba vagy tabletbe.

Ráadásul a henger belsejében egy beépített – és tekintélyes, 2600 mAh kapacitású – Li-ion akkumlátort is található, amibe akkor is lehet gyűjteni a fotonokat és ezen keresztül az áramot a kollektorpanellel, ha nincs a szerkezetre rákötve semmi. Ez a töltés aztán a telefon lemerülése esetén akkor és ott is felhasználható annak táplálására, amikor és ahol amúgy nem lenne már elérhető napfény – tehát pl. egy zárt térben vagy akár éjszaka is.
heli-on-solar-collector-charger-inside
A HeLi-on belsejében egy akku is van, ami akkor is tárolni tudja a begyűjtött energiát, ha az eszköz éppen nincs a mobilra kötve


forrás:mnszTovábbi érdekes híreink, cikkeink

Az észak-karolinai Woodland moratóriumot vezetett be napelem parkok létesítésére

A témában tartott közmeghallgatáson az is elhangzott, hogy a napelemek elszívják a napot a növények elől.

Napfény nélkül tölti a mobiltelefont az új napelemes asztal

Egy londoni dizájnstúdió olyan napelemes szobaasztalt fejlesztett ki, amellyel közvetlen napfény nélkül is feltölthetők a mobiltelefonok, laptopok

Napelemes rendszerek Budaörsön

Budaörs Város Önkormányzata hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményekben. A városban már több helyen sikeresen ki is építették ezeket a rendszereket, ezzel is csökkentve a fenntartási költségeket.
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X