Az észak-karolinai Woodland moratóriumot vezetett be napelem parkok létesítésére

A témában tartott közmeghallgatáson az is elhangzott, hogy a napelemek elszívják a napot a növények elől.Az észak-karolinai Woodland moratóriumot vezetett be napelem parkok létesítésére, mert a lakói nem bíznak bennük, és félnek. A témában tartott közmeghallgatáson az is elhangzott, hogy a napelemek elszívják a napot a növények elől.

A településen a Strata Solar Company szeretett volna napelemparkot építeni. A városi tanács a döntésről a vállalat képviselőit és a helyi lakosokat is meghallgatta.

Az egyik lakó azt mondta, hogy a napelemparkok a nap összes energiáját elszívják, ezért a befektetők el fogják kerülni Woodlanedet. Egy nyugdíjas, természettudományokat oktató tanárnő pedig meg van győződve arról, hogy a modulok megakadályozzák a növényi fotoszintézist, így a növények nem tudnak fejlődni. Látott olyan területeket napelemek közelében, mondta, ahol a növények megbarnultak és elpusztultak, mert nem jutottak elég napfényhez. Szerinte az sem bizonyított, hogy a napelemek nem rákkeltőek-e.

A meghallgatás eredményeképp a városi tanács 3:1 arányban leszavazta, hogy napelempark telepítése céljából átminősítse a területet, majd később megszavazta a moratóriumot is azok építésére.
További érdekes híreink, cikkeink

Napfény nélkül tölti a mobiltelefont az új napelemes asztal

Egy londoni dizájnstúdió olyan napelemes szobaasztalt fejlesztett ki, amellyel közvetlen napfény nélkül is feltölthetők a mobiltelefonok, laptopok

Napelemes rendszerek Budaörsön

Budaörs Város Önkormányzata hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményekben. A városban már több helyen sikeresen ki is építették ezeket a rendszereket, ezzel is csökkentve a fenntartási költségeket.

Napelemes hajóval „repülhetünk” a Balatonon?

Rangos holland és monacói versenyen indul majd a BME-hallgatók csapata
7 kötelező tudnivaló mielőtt napelemet vesz!

Ne kövesse el a mások által már elszenvedett hibákat! E-mail sorozatunkban elküldjük Önnek, amit napelem vásárlás előtt tudnia kell.

KÉRJE MOST:

X